Η επιδότηση καυσίμων κίνησης (βενζίνη και diesel) αναμένεται ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες μέσω του gov.gr, με διαδικασία ανάλογη με το «μοντέλο» του Freedom Pass.

Ο δικαιούχος για το λεγόμενο επίδομα βενζίνης θα δηλώνει στο gov.gr με κωδικούς Taxisnet τον αριθμό πινακίδας του ΙΧ και η ενίσχυση θα δίνεται για κάθε ΙΧ ανά φυσικό πρόσωπο. Η επιδότηση αφορά σε 60 λίτρα καυσίμων (για το τρίμηνο Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) και ισούται 0,22 ευρώ/λίτρο. Για τους τρεις μήνες το ποσό είναι στα 40 ευρώ και για τους νησιώτες στα 0,28 ευρώ/λίτρο και επομένως στο τρίμηνο η ενίσχυση είναι στα 50 ευρώ. Για τις μηχανές η ενίσχυση είναι στα 30 ευρώ στο τρίμηνο και στα 35 ευρώ για τις νησιωτικές περιοχές.

Για την επιδότηση της βενζίνης αν η τιμή είναι στα 2,10 ευρώ/λίτρο για τα πρώτα 60 λίτρα η τιμή μετά την επιδότηση μειώνεται στα 1,88 ευρώ το λίτρο. Επίσης επιδοτείται η τιμή του πετρελαίου κίνησης στην εσωτερική αγορά. Η επιδότηση είναι στα 0,12 ευρώ/λίτρο. Το όφελος μαζί με το ΦΠΑ είναι στα 0,15 ευρώ/λίτρο. Έτσι αν η τιμή 2 ευρώ με την επιδότηση μειώνεται στα 1,85 ευρώ το λίτρο. Για τον μήνα Απρίλιο οι εκμεταλλευτές ταξί θα λάβουν επιδότηση 200 ευρώ. Το επίδομα αφορά σε 28.600 εκμεταλλευτές ταξί.

 

Η έκπτωση των 5 ευρώ ισχύει μόνο για την έκδοση ψηφιακής κάρτας

Οι πολίτες αποκτούν το δικαίωμα να εξαργυρώσουν μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας τα ποσά που θα λάβουν ως ενίσχυση για την προμήθεια καυσίμων.

Ως επιπλέον κίνητρο σε εκείνους που θα εκδώσουν ψηφιακά τη λεγόμενη «επιταγή καυσίμων» θα είναι μια έκπτωση – μπόνους έως 5 ευρώ στην τιμή της ποσότητας καυσίμων που θα αγοράζουν.

Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, διότι η συγκεκριμένη έκπτωση δεν θα ισχύει για όσους αποφασίσουν να εισπράξουν την επιδότηση καυσίμων μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Επιπλέον, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο οι δικαιούχοι της επιταγής καυσίμων θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή!

 

Η ψηφιακή κάρτα, από τη στιγμή της έκδοσής της, παραμένει σε ισχύ μέχρι και την 31η Ιουλίου 2022.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι εάν, μέχρι τις 31/07/2022, οι δικαιούχοι δεν κάνουν χρήση του ποσού που δικαιούνται ως επιδότηση καυσίμων, τότε η κάρτα καταργείται και τυχόν εναπομείναν υπόλοιπο επιστρέφεται στο ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.

 

Δείτε αναλυτικά τα βήματα για να πάρετε την επιδότηση καυσίμων, όπως παρουσιάστηκαν στο OPEN 13/3/2022 :

Διαβάστηκε: 505

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για θέματα που σας αφορούν.

Προσωποποιημένη Συμβουλευτική.

Τηλεφωνήστε μας στο (2410) 531-032

Σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.